Рецептата за постни домашни бонбони е повече от лесна. Те са много вкусни и за разлика от шоколадовите бонбони, които ще си купите от магазина, тези бонбони са и по-полезни! Тези бонбони са добра идея и за всяко празнично меню, не само за периода на постите.
Оставяте меда да омекне, след което добавяте към него и тахана. Смилате орехите, а стафидите нарязвате на дребно, заедно с пшеничния зародиш, овесените ядки и канелата ги изсипвате при сместа от мед и тахан. Разбърквате всичко много старателно, като е най-добре да направите това с ръка, за да могат съставките да се смесят добре. Получавате нещо като тесто. Оставяте за десетина минути в хладилника.
След като сместа се е стегнала, я извадете от хладилника и оформете бонбони с желаният от вас размер. Последната стъпка е овалването на оформените бонбони в кафява захар. След това отново ги приберете в хладилника и ги съхранявайте на студено до тяхното сервиране.