Пословичният ремонт за 6 млн. лева на „Кукленско шосе” може и да започне скоро

Автор: Благовест Андонов 4460
Пословичният ремонт за 6 млн. лева на „Кукленско шосе” може и да започне скоро

Пословичният ремонт на бул. „Кукленско шосе”,  за който имаше избран изпълнител и осигурено финансиране още през август 2018 година, може и да започне скоро. Кметът Иван Тотев заяви, че  проектът за шосето се е забавил заради неразбирателството откъде да минава велоалеята.

Последното предложението е на шосето да се изгради асфалтови тротоари, като те ще бъдат споделени за велосипедисти и пешеходци. Идеята е да не се губи една лента от пътното платно „Кукленско шосе“. Преди това от ВиК трябва да сменят водопроводите.

Любопитен факт е, че фирмата изпълнител в лицето между обединението „Пътища Пловдив” и „Транс консулт - 22”, спечели обществената поръчка със заложени параметри от изготвяне на проект от 10 дни  и реализация на целия ремонт 110 дни. Въпреки че оттогава са минали 180 дни, компанията използва вратичката в закона, която не брои времето, в което проектът е бил входиран в градската администрация.

Кметът дори бе поставил ултиматум на фирмата да приключат по-бързо с проекта или може да се стигне до прекратяване на поръчката. Все пак до това не се стигна и се очаква скоро да започнат дейностите.

Припомняме, че цялата сума по поръчката е за 5,9 млн лева. Половината от тях трябваше да бъдат в миналата бюджетна година, а другата през 2019. Парите обаче бяха прехвърлени в Бюджет 2019.

Реконструкцията обхваща цялото Кукленско шосе – от улица „Даме Груев” до землищната граница на Община Пловдив.

Ремонтът ще бъде на етапи, като искането на властите е шосето да не се затваря напълно.  Предвижда се тотална реконструкция на пътната част и пешеходните зони, ново осветление, подземни комуникации, велоалеи и други.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина