Последни данни за коронавируса от кризисния щаб

Автор: Plovdiv Now 21877
Последни данни за коронавируса от кризисния щаб

В България има 2 нови случая. В късните часове беше потвърдено, те са семейство в "Пирогов", мъж и жена. Днес има още 7 случая, които трябва да бъдат потвърдени до обяд. Това каза на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 ген. майор Венцислав Мутафчийски

"Това, което се случва в Габрово и Плевен не е съвсем правилно, защото вие (бел. ред. журналистите) обсаждате болниците и се подлагате на риск и не давате на колегите да вършат работата си. Болните ще бъдат настанени в отделения, които са отделени от другите, изолирани са, спазват се строги хигиенни мерки. Присъствието на външни лица не е разрешено. В "Пирогов" няма да работи само кардиологията. Неврология вече работи с по-малък капацитет. Травматологични и хирургични, детските отделения, силата на "Пирогов", продължават да работят. Хората могат да бъдат пренасочвани към ВМА и Александровска болница", каза той.

"В неделя е постъпил мъжът с коронавирус в "Пирогов". Бил е приет в отделението по белодробни болести, имал е контакт с 49 лежащи. В момента неговото състояние е с тенденция за влошаване и състоянието му не е критично. Жената е 66-годишна и е интубирана веднага, тя е на командно дишане с много тежка картина, бих казал в критично положение. Издирани са първите контактни лица, настанени са в белодробната болница", добави Мутафчийски.

"Възрастната жена в Габрово, за която се създаде истерия, че се влошава - касае се за белодровен излив, направена е операция, подобрила е показателите си. Медицинската сестра с положителна проба е в отлично състояние без никакви признаци за болест. В Плевен пациентите също се подобряват", каза той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина