Посланикът на Русия и министър от Москва ще почетат Освобождението на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3527
Посланикът на Русия и министър от Москва ще почетат Освобождението на Пловдив

Пловдив ще чества тази събота - 16 януари, навършването на 143  години от Освобождението на града с тържествена военна церемония, която ще започне в 11.00 часа с поклонение пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градинаq зад централния Дом на младоженците.

Сред гостите ще бъдат Н.Пр. Анатолий Макаров - Извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България, Сергей Черьомин - министър в Правителството на Москва и Началник на Департамент "Външноикономически е международни връзки" на град Москва, представители на Посолството на Руската Федерация и Дома на Москва в София.

Във военната церемония, включваща полагане на венци и цветя, ще участват Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, представители на комитет „Родолюбие“.

Слово по повод годишнината ще произнесе д-р Стефан Шивачев, директор на Регионален исторически музей – Пловдив. Водещ ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив - Симеон Алексиев .

Тържественото честване ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи следва да бъдат с маски, независимо че събитието е на открито, както и на отстояние един от друг.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина