Посланикът на Куба посрещна Първа пролет с Джентълмените на Филипополис

Автор: Plovdiv Now 2299
Посланикът на Куба посрещна Първа пролет с Джентълмените на Филипополис

Н. Пр. Мариета Хордан, посланик на Куба, избра именно града под тепетата, за да отбележи идването на пролетта. Тя присъства на изискана кубинска вечер, организирана от Gentlemen's Club Philippopolis в петзвезден пловдивски хотел. Посланичката беше удостоена с почетната грамота на клуба и сподели, че е наистина развълнувана от възможността да представлява страната си на такова събитие и сред подбрани гости-приятели на Куба.

„В България е широко разпространено чувството на приятелство и симпатия към Куба, изграждано в продължение на десетилетия обща работа, братство и сътрудничество. Това чувство е реципрочно и в Куба спрямо България. Усещаме го в ежедневната си работа и в отношенията си с българския народ, с българите, които посещават Куба като туристи и се връщат въодушевени, а също и с българите, които някога са работили или учили в страната ни и я смятат също и за своя, обичат да се събират и да си спомнят с вълнение за онези години“, каза г-жа Хордан.

Автентичната музика от карибския регион, танци и традиционна кухня предразполагаха гостите да се насладят и на още кубински приключения – отпиването на традиционен кубински ром, както и завладяващ аромат на кубински пури.

За музикалната програма организаторите бяха подсигурили кубинската певица Долорес Естрада, заедно със салса танцьорки от „Марипоса“, както и DJ Aldo Oliveros със специално подбрани изпълнения за изисканата вечер. В темпераментните танци се включи и Мариета Хордан, заедно с няколко от гостите, която показаха завидни умения, както и че кубинската култура и душевност не са много далечни от нашите.

Менюто от автентични кубински ястия и вкусове впечатли гостите - бизнесмени, общественици и политици. Гост беше и доайенът на пурите в България Йордан Стойчев. Събитието беше уважено и от единственият българин, производител на пури, също базиран в Карибския басейн.

„Идеята беше да преживеем идеалната кубинска вечер: кубинска музика на живо, кубинска салса, традиционна вечеря и, разбира се, няма как без емблематичните пури и ром!“, сподели пред TrafficNews.bg Красимир Джамбазов от Gentlemen's Club Philippopolis.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина