Посетители от няколко континента дегустираха младо вино в Стария град СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7543
Посетители от няколко континента дегустираха младо вино в Стария град СНИМКИ

За десети път Пловдив доказа, че е столица на виното. Над 23 000 виноценители се разходиха из Стария град, за да опитат най-добрите млади вина на 36 винопроизводители от цяла България, както и на 10 местни производители на кулинарни изкушения. 

Дефилето посрещна гости от цялата страната, както и много чуждестранни гости от Гърция, Турция, Румъния, Германия, Франция, Италия, Швеция, Русия, Израел, САЩ, Австралия и други държави. През трите дни от фестивала те можеха да дегустират вино и храни на 12 локации в Стария град, или да се присъединят към някое от съпътстващите събития.

Отличените вина в дегустационния конкурс „Дионис“ бяха обявени на  Вечер на младото вино. Златен Дионис получиха шардонето на  ВИ "Тодоров", Совиньон Блан х Семийон х Шардоне на Вила Юстина, купаж на ВИ Козя Грамада, рубин на Винзавод Асеновград, сира на Учебно-опитна изба към АУ-Пловдив, шардоне на ВИ Козя Грамада, мавруд на ВИ Ничев, сира на Винзавод Асеновград, Сира х Кармененр х Каберне Фран на Заара естейт, каберне совиньон на Черноморско злато АД. Наградите на посетителите, определяни въз основа на резултатите от анкетните карти, получиха за най-добро младо бяло вино на ВИ „Козя Грамада“, а в категория младо розе и червено - вината на „Новоселска гъмза“.

Грамоти получиха трима доброволци от Университета по хранителни технологии. За тяхното стимулиране са предназначени 5% от приходите на фестивала.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина