Порой от въпроси зададоха граждани по време на обсъждането на Бюджет 2019 на Пловдив

Автор: Благовест Андонов 4531
Порой от въпроси зададоха граждани по време на обсъждането на Бюджет 2019 на Пловдив

Пловдивчани дадоха подписка от 300 души на зам.-кметовете , с която искат бул. „Марица – Север“ най-после да се реконструира. По време на общественото обсъждане снощи гражданите зададоха редица въпроси, относно зоната, в която живеят.

Хората поставиха въпроса за възстановяването на детската площадка във вътрешния двор на блоковете бул. „Марица – Север“ 51 и „Победа“ 2. Жената разказа за проекта за паркинг, който бе започнат и разкопаването на детската площадка.  След като хората въстанаха срещу паркинга, детската площадка, така и не бе възстановена.

От администрацията поеха ангажимент да входират предложенията им за предстоящата сесия.  Кога обаче може да се стигне до удвояването на бул. „Марица-  Север“ не стана ясно.

Изказванията в залата бяха преди всичко от представители на политически формации. Канонада от въпроси бяха изстреляни от представители на „Да, България“, „Демократична България“, както и от действащи общински съветници. Докато десните опозиционни формации настояваха по-скорошно решение по въпросите с мръсния въздух, общинарите задаваха преди всичко питания относно рамката на бюджета.

Главният финансист на общината Виктория Чавдарова обясняваше по-разнородни теми защо точно така е конструиран бюджета. Съветникът от НФСБ Слави Георгиев заключи, че информацията за бюджета е изключително оскъдна и попита дали по време на постоянните комисии ще има по-подробна информация.  

На въпросите отговаряха заместник-кметовете Георги Титюков, Александър Държиков и Розалин Петков.

Освен политическите отенъци по време на дискусията, гражданите, които даваха предложения бяха малцина. Цяла група от Прослав бе дошла в залата на ОбС, за да постави 4-годишния проблем с пасарелката. Катя Кръстева от сдружението на хората попита кога ще бъде изграден обещания подлез.  Хората от години се борят с разделението на квартала, като мнозина пресичат през гаровата част, което създава риск за хората.От администрацията поеха ангажимент да видят докъде е стигнал казуса.

Разнородни въпроси имаше и за капиталовата програма на Общината  - от зоопарка до стрелбището, за които имаше заделени средства.  Не бяха подминати и темите за екологичен градски транспорт, чистата вода от Въча и други теми от развитието.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина