Порой помрачи екскурзията на Мегз и майка й в Йордания

Автор: Plovdiv Now 12393
Порой помрачи екскурзията на Мегз и майка й в Йордания

Природно бедствие помрачи първите дни от екскурзията на пловдивската дизайнерка Миглена Каканашева в Йордания. Тя замина  заедно със своята майка вчера, но съдейки по последните сторита на Мегз в Инстаграм, става ясно, че май не са уцелили на хубаво време. 

Пороен дъжд буквално ги удави по време на разходката им в розово-червения град Петра, избран за едно от Седемте чудеса на света през 2007 година.

Наложило се е туристическата атракция в Петра да бъде затворена от правителството, заради обилния дъжд. Каканашева, майка ѝ и всички туристи, които вече са били в атракцията са евакуирани и изведени. 

В сторитата на Каканашева е заснето тясното ждрело на каменния град, в което за съжаление са се удавили голям брой хора. Използвайки превоз от четириного „такси“ с дълги уши, дизайнерката снима с телефона си голямото количество вода около нея и споделя, че е мокра от глава до пети.

Не случайно, в голям брой туристически статии, излишно е упоменато, че ако сте решили да посетите Йордани е добре да планирате пътешествието си в периода между април и края на май или от края на август до началото на ноември. Така ще намалите до минимум шанса да случите на изгаряща жега и/или проливни дъждове. 

Йорданският метеорологичен департамент посочва, че днешният ден ще продължи с обилни валежи в западните райони, придружени от гръмотевични бури и градушка на моменти, причинявайки наводнения в долините и ниско разположените райони. Валежи от сняг също се очакват, но над високите планински върхове. 

Времето ще започне да се стабилизира в събота и температурите ще се повишат.

В своя по-ранна публикация, Мегз разказва още че се е доверила на „мистични шамани“, които срещу 20 долара са „отключили женската й сила“, при посещението й в пустинята Wadi Rum. 

"Във всичките 7-8 години откакто МЕГЗ съществува, че и преди това – от времето когато бях дете и мама и тати ме водиха на море – не се е случвало с майка ми да пътуваме някъде заедно" - пише още Каканашева. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина