Поради големия интерес, Кукления театър пусна извънредна дата за “Вграждане“ СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 4333
Поради големия интерес, Кукления театър пусна извънредна дата за “Вграждане“ СНИМКИ

Поради големия интерес към спектакъла "Вграждане", Пловдивският куклен театър пусна нова, извънредна дата, на която ще се играе постановката за възрастни. (Препоръчителна възраст на публиката възрастни и деца над 14 години)

"На всяка вода мост трябва, за да го тъпчат краката, да идват и да си отиват по техни си работи". За да остане мостът нерушим и всевечен трябва в основите му да се положи жертва. Майстор Манол вгражда любовта на живота си – Неда. Докъде може да стигне егоизмът на твореца? Докъде може да стигне, за да увековечи творението си? Къде е границата, която не бива да се прекрачва? Има ли такава граница? Човешкият живот е тленен, а произведението – безсмъртно. Грях ли е да отнемеш едното, заради другото? Бог направил човека и му вдъхнал душа. Манол създал мост и вградил в него душа. Душата на любимата си. За да остане мостът. Завинаги!", разкрива авторът на драматургичния текст и режисьор на постановката Веселка Кунчева.

Сценографията, костюмите и куклите са дело на Мариета Голомехова, музиката е на Христо Намлиев, а хореографията на Стефан Витанов. Участват  Стоян Дойчев, Татяна Етимова / Поли Христова, Наталия Василева, Михаела Андонова, Живко Джуранов, Росен Русев, Александър Караманов.

„Вграждане“ може да гледате на 27 февруари 2019 г. от 19:00 ч. в обновения салон на Държавен куклен театър Пловдив.

снимки: Държавен куклен театър Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина