Получи присъдата си Андон, убил 4-ма при катастрофа край Пловдив

Автор: Деница Лещева 7712
Получи присъдата си Андон, убил 4-ма при катастрофа край Пловдив

Десет години затвор при първоначален общ режим получи Андон Огнянов, който причини мелето с четирима край Пловдив. Книжката му също ще бъде отнета, като срокът за административната санкция е 7 години, предаде наш репортер.

Тъй като делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, наказанието се редуцира с 1/3, като така Огнянов ще прекара в затвора 6 години и 8 месеца. След решението на магистратите защитникът на Андон – адвокат Баков заяви, че ще обжалва. По думите му, наказанието е несправедливо, имайки предвид многобройните смекчаващи вината обстоятелства.

Не на такова мнение бе мнението на прокурор Петров и представителите на частните обвинители – Николай Димитров.

„Поисках от съда максимална присъда. Намирам наказанието за справедливо и ще дам правен съвет на клиентите си да не обжалват”, заяви адвокат Димитров.

Съдът отчете като смекчаващи вината на подсъдимия крехката му възраст, чистото съдебно минало и добрите му характеристични данни. Признанието за вина и съжалението обаче не бяха взети предвид като смекчаващо обстоятелство. По думите на съдия Димитрова, то не може да се третира като цялостно обективно поведение в хода на съдебното следствие. Сред отегчаващите вината обстоятелства бяха и двете груби нарушения на Закона за движението по пътищата, едното от които - за превишена скорост. 

До фаталния инцидент се стигнало, след като Огнанов навлязъл в насрещното движение, без да заобикаля препятствие или да е предприел изпреварване. Движил се със скорост от 109 км./час. Припомняме, че по време на изслушването защитата в лицето на адвокат Баков изтъкна, че шофьорът на насрещно движещия се автомобил е допринесъл за инцидента, тъй като е карал с включени дълги фарове и е заслепил Андон. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина