Полицаи спечелиха съдебни дела, станаха жертви на клевета и обида в социалните мрежи

Автор: Деница Лещева 7478
Полицаи спечелиха съдебни дела, станаха жертви на клевета и обида в социалните мрежи

Мъж от Пловдив се изправи пред съда за клевета към полицейски началник в социалните мрежи. Ръководителят на районното управление в Панагюрище Петко Шотлеков е подал жалба, защото е бил набеден в престъпление. 

На 14 август 2019 година в групата I see you KAT- Панагюрище се появила публикация с текст „Снимането на органите на реда е опасно. Петко Шотлеков отправя заплахи с убийство бъдете внимателни, защото те ни пазят от лек сън“. Не след дълго подсъдимият и полицаят се изправили пред Пловдивския районен съд. Шотлеков подал и граждански иск, с който претендирал за обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Той поискал от магистратите да му бъдат присъдени 3000 лв. за причинените стрес и безспокойство след публикацията. 

Съдът признал подсъдимия за виновен. Той бил обаче с чисто съдебно минало и магистратите му наложили административно наказание - глоба в размер 1 000 лв. Претенцията на полицейският началник за обезщетение също била уважена, но размерът му бил намален до 600 лв. Подсъдимият ще трябва да покрие и разноските по делото, възлизащи на почти 1 000 лв. 

Предстои да станат ясни и мотивите, с които съдът е постановил присъдата. Решението подлежи на обжалване. 

Припомняме, че това не е първият потребител на групата, който се сдобива с присъда. Само преди три месеца друг пловдивчанин бе наказан с глоба за това, след като нарече униформен "джендър". 

Мъжът бил спрян от патрул на "Пътна полиция" на 19 ноември 2018 година на Асеновградско шосе. Колата му не била с включени дневни светлини и поради това му бил съставен акт. Докато униформените изготвяли документите, мъжът започнал да снима полицаите, патрулката и санкцията.

Малко по-късно потърпевшият водач публикувал във Facebook снимките с коментар под нея: "Джендъри на колелото на Асеновградско. Единият е меко казано джендър, … Т.!!, Т.Т. е един селски тарикат от Садово, който се представя за полицай, ама законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, но не и за това, че ме заплашваше. Той даже е в групата, нека гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… иначе силно надявам да се видим в съдебна зала с него, доста нагъл и прост служител…''

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина