Полицаи със специална роля на фестивала “С деца на тепе“ в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6593
Полицаи със специална роля на фестивала “С деца на тепе“ в Пловдив

Специално място е отредено на полицейските служители във фестивала „С деца на тепе”, който ще се проведе в събота в парк „Бунарджика” в Пловдив. Този път униформените ще изпълняват една от най-приятните си задачи - да запознаят малчуганите с професията „полицай” и да отговорят на техните въпроси.

Децата могат да разберат как се става полицай и какви умения трябва да има той, какви са предизвикателствата в работата и крие ли опасности тя, как се задържа престъпник, как се работи в екип. Малките посетители ще могат да изпробват част от екипировката и оборудването на служителите, да влязат в служебен микробус, патрулна кола и да се качат на полицейски мотор. Както на всеки детски празник с участие на пловдивската полицията, в събитието ще се включи и едно от служебните кучета. Заедно с водача си то ще демонстрира желязна дисциплина и усърдно изпълнение на команди, а накрая ще може да бъде снимано за спомен.  

Детският фест започва от 10 ч. на  10 септември, събота, в парк „Бунарджика” в областния град. Мястото, където служители на ОДМВР - Пловдив ще бъдат позиционирани с ползваните от тях моторни превозни средства, е в непосредствена близост до централната сцена /пред паметника на Васил Левск

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина