Полицай в Пловдив забрави, че е“под пагон“ и влезе в ролята на уличен гамен

Автор: Plovdiv Now 26961
Полицай в Пловдив забрави, че е“под пагон“ и влезе в ролята на уличен гамен

Автор: Наталия Грозева

Служител на пловдивската полиция забрави, че е "под пагон" и влезе в ролята на уличен гамен, преминавайки през тротоар и зелена площ. Ситуацията, за която съобщиха очевидци , се е разиграла на ул. „Полк.  Бонев” в Кършияка, която в момента е затворена поради ремонт. Полицаят бил с личната си кола, като се опитал да мине по улицата въпреки забранителните знаци. След като не успял , дал назад и минал през краката на един от строителните работници. За щастие- без да го рани сериозно. 

Възмутени от случилото пострадалите работници от фирма „Пътинжинеринг” се свързаха с TrafficNewsза да разкажат за полицейския произвол. Светослав Лулов, който е един от работещите, опитал се да спре униформения да мине през тротоара твърди, че полицаят е бил агресивен и напрегнат.

Полицейският служител настоятелно е искал да влезе в улицата, като е повтарял, че е полицай и може да минава откъдето поиска.

„Както си работим и един автомобил тръгна да влиза в улицата, която видно е затворена цялостно за асфалтиране. Шофьорът видя големите машини и че няма как да мине от тях , но въпреки предупрежденията ни да спре и да не минава, той тръгна с автомобила през тротоара и зелените площи , дори има и следи” , разказа Лулов.

Когато Светослав и колегите му се опитали да го спрат, шофьорът заявил: "Аз съм полицай и мога да минават откъдето си поискам!" Според работниците, мъжът е носел тениска, на която пишело „ПОЛИЦИЯ”, като е имал и оръжие на кръста.  

 „Казахме му -махнете се от тук, а той стана агресивен. Започнахме да го снимаме, а той си затвори прозорците и когато  даде назад  мина през краката на колегата, очевидно след това избяга към Трето районно, защото после се върна с патрулка с колегите му, за да изкара нас виновни. Щял да ни пише акт от 500 лева, че сме затворили неправомерно улицата , а не е така. Такива глупости говореше” ,  добави работникът.

Служителите от Трето районно поискали документите на работниците, а постадалият бил отведен за разпит в районното.

„Каза, че и нас щял да отвежда там, писмено да сме разкажели какво е се е случило”, каза Светослав Лулов.

На мястото е имало две момчета, които са от София. Те също потвърдиха за случилото се и са били записани , като свидетели от патрула пристигнал на място.

Репортер на TrafficNews се свърза с пресцентъра на Областната дирекция на полицията. От там потвърдиха информацията за инцидента и съобщиха, че е разпоредена проверка за изясняване на случая. 

Според източници на Trafficnews, служителят който е бил зад волана на хондата, е инспектор Йордан Крачев от КАТ. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина