Полицаи ще дежурят пред магазини в Пловдив чак до януари

Автор: Plovdiv Now 4480
Полицаи ще дежурят пред магазини в Пловдив чак до януари

"Имаме ясни указания за мерките по време на пандемия и проблем имаше само в събота - 5 декември, когато имаше струпване на повече хора в магазините”, съобщи в сутрешния блок на Би Ти Ви областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Веднага са взети мерки. Една от тях е, че до 2 януари следващата година пред всеки магазин ще има полиция от 17 до 21 ч. през седмицата, а в събота и неделя - през целия ден, за да не се допуска струпване на хора.

В събота е установен един голям нарушител - магазин, в който са допуснати 700 души при ограничение от 150, каза Каназирева. РЗИ е съставила акт на собственика - максималната глоба от 200 лв. Каназирева обясни, че ако продължават да се нарушават правилата, ще се стигне до затваряне на търговски обекти.

В заведенията за хранене в града досега са установени нарушения само в кв. "Столипиново".

В града ще бъде доставен втори апарат за извличане на кръвна плазма до Коледа. Той ще бъде монтиран в Районния център за трансфузионна хематология. Така още повече желаещи ще могат да даряват кръвна плазма в борбата с коронавируса, каза още Каназирева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина