Полети до Рим и Милано обсъждат на Летище Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1995
Полети до Рим и Милано обсъждат на Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските градове Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив.
На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторели и изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов. В нея участие взеха още Микеле Санторели – изпълнителен директор на Santorelli Group, и маркетинг екипът на аеропорта. По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между Конфиндустрия България и Летище Пловдив, подобряването на бизнеса климата и привличането на нови инвеститори в региона.

Г-н Ангелов и екипът му представиха летището и перспективите за неговото развитие, както и пътя за откриване на нови линии. Той запозна гостите с дейността на Фонда за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България, чрез който се набират средства за стимулиране за авиокомпаниите за отваряне на нови авиолинии. Предложенията за нови линии включват и директни полети от Пловдив до Милано и Рим.

Г-н Санторели представи дейността на Конфиндустрия България, както и паневропейския интермодален проект Италия – България, който Асоциацията развива. Целта му е изграждане на интермодална мрежа с център Мантуа в Италия и Тракия Икономическа Зона в България. Г-н Санторели покани и Летище Пловдив да се присъедини към този важен проект, а г-н Ангелов с радост прие отправената покана

Преди дни се проведе среща с българската общност във Виена, които се обединяват в петиция за директни полети от Пловдив до австрийската столица.

В много напреднал етап са преговорите за авиолиния от испанския град Малага до Пловдив.

В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив с две различни авиокомпании. Самолетите са пълни почти на 100% и в двете посоки. Благодарение на усилията на Фонда за развитие на Летище Пловдив съществува и редовната сезонна авиолиния до Манчестър, а от ноември ще бъде открита редовна авиолиния и до втория по големина английски град Бирмингам.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина