Почина Димо Димов - актьор от Пловдивския драматичен театър

Автор: Plovdiv Now 18972
Почина Димо Димов - актьор от Пловдивския драматичен театър

Актьорът от Драматичен театър - Пловдив Димо Димов е починал преди няколко дни. Новината съобщи в социалните мрежи неговият колега и приятел Ивайло Христов. 

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

С огромна тъга си признавам, че пиша тези редове. Преди няколко дни ни напусна завинаги един изключително благ и прекрасен човек, приятел и актьор от Драматичен Театър Пловдив Димо Димов.

Има хора, които са ни особено скъпи и важни в живота. Срещаме ги, за да ни помогнат да стъпим по-уверено по пътя, който сме избрали. Преди почти 20 години имахме щастието и късмета да работим с Мариус Куркински като режисьор заедно с Димо Димов и неговия син Петър Димов. Беше вълнуваща среща и преживяване по един изключителен текст на Едуардо де Филипо "Изкуството на комедията" . Получи се много силен и въздействащ спектакъл, за който после се говореше дълго и с много обич. Всички колеги от театъра играеха великолепно. Беше представление, изваяно с много любов към актьорите. Имаше особена магия и смисъл.

В спектакъла имах една любима сцена с Димо Димов, Velichka Georgieva, Victoria Koleva, Троян Гогов и Петър Димов. Беше като сън. Целият спектакъл беше такъв. И в тази сцена всичко ми беше ангелски и така завършваше... Ангелски. И тогава си мислех, че сигурно животът отвъд ще е ангелски. Винаги ревях на тази сцена. Нямаше нужда някой да ме кара насила. Обичам този спектакъл и всичката обич, която ни сполетяваше на сцена.

Тогава имах много важни разговори с Димо Димов. Той беше истински джентълмен. Помогна ми да си укротя бесовете. Даде ми спокойствието и увереността, че всичко красиво и въздействашо на сцена се прави с обич, лекота и простичко. Без напън.
Винаги, когато се появяваха с Velichka Georgieva на сцената и ме отвяваха с присъствието си. Вълшебство е театъра и ни е подарък от Бога!
Мариус Куркински обичаше безкрайно много Димо Димов. Той се прекланяше пред всички тези чудовищно добри актьори, които вече бяха създали театрални светове с Любен Гройс. Благодарен съм, че имах щастието да работя с този фин и деликатен човек.
Голяма загуба е, че ни напуска още един бляскав, скромен, чист и светъл актьор като Димо Димов!
Светъл път в редовете на Небесната трупа, бате Димо!

Погребението ще бъде утре в 10:00 часа в Централни гробища.

Екипът ни изказва своите съболезнования към семейството и колегите на Димов! 

Поклон!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина