Почина бизнесменът Манол Велев след години в будна кома

Автор: Plovdiv Now 12692
Почина бизнесменът Манол Велев след години в будна кома

След 15 години будна кома почина известният бизнесмен Манол Велев. Той бе прострелян от неизвестен в центъра на София на 11 юли 2007 г. и до този момент бе в будна кома.

Неговата съпруга Весела Лечева и синът му направиха всичко възможно да поддържат живота му и се надяваха до последно да се оправи.  

“Поръчителят е на високо ниво, а физическият извършител може и да не е между живите”, заяви преди време съпругата на простреляния през юли 2007 г. пред офиса му бизнесмен Весела Лечева. Тя не конкретизира кого точно има предвид, но описа “противника” като група с голямо влияние и ресурс да организира покушение посред бял ден в центъра на София.

Манол Велев е роден на 9 септември 1959 г.  С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат са семейство от 1986 г. В момента Лечева е Крупен бизнесмен, участващ в близо 20 фирми и сдружения.

На 11 юли 2007 г. бизнесменът Манол Велев пристига в офиса си на ул. “Мизия” в столицата. Отдавна не ходи с многобройна охрана. Влиза във входа. Там вече го чака наемен килър, скрит зад тъмни очила и с качулка, припомня 24 часа.

Когато Велев отваря вратата, убиецът стреля в главата му и бяга. Часът е 10:50 преди обед. Гърмежът не се чува, защото точно по това време има топовни салюти в чест на гостуващия хърватски президент Стипе Месич.

Млада жена единствена забелязала, че убиецът с бързи крачки тръгва в посока към ул. “Цар Иван Асен II”, където завива надясно в посока центъра. “Аз видях убиеца, какво да правя?!”, паникьосано обяснявала тя.

Час по-късно полицаите от Първо РПУ намират чисто нови и здрави слънчеви очила в кофа за боклук на 100 м от мястото на стрелбата. Предполага се, че са на килъра. “Мъжът беше паднал настрани на площадката на входа. Приближихме се до него и видяхме, че е прострелян в главата”, обяснява един от свидетелите, който го е намерил.

Шофьорът на Велев пристигнал и го откарал в болница с личния му мерцедес. Още е в съзнание. Когато го вдигат от земята, ключовете и документите му падат. Велев протяга ръка към тях, за да му ги подадат. Охранителната камера във входа е заснела не само силуета, но и лицето на убиеца.

Дали това е Веселин Балтов, личният охранител на Васил Божков, за когото свидетели разказват 13 г. по-късно, че е застрелял Манол Велев, още не е ясно. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина