Победителите в руския ТВ конкурс “Большой балет“ играят в “Лебедово езеро“ на Античния

Автор: Plovdiv Now 8109
Победителите в руския ТВ конкурс “Большой балет“ играят  в “Лебедово езеро“ на Античния

Opera Open 2019 представя на Античния театър грандиозния спектакъл „ Лебедово езеро“ на Чайковски. 

Най-известното балетно заглавие се завръща на древната сцена, този път с нова постановка на прочутия руския хореограф Константин Уралски - дългогодишен солист в Болшой театър, по-късно художествен ръководител на Балета на Айова (САЩ) и главен балетмайстор на Астраханската опера и балет в Русия.

В спектакъла ще гостуват премиер-солисти на Московския академичен музикален театър. Лебедите са облечени от Елена Нецветаева-Долголева – майсторка на балетните костюми в Болшой театър. Диригент е Валери Воронин, хореограф – Константин Уралски, сценография – Никола Налбантов. Концертмайстор е Красимир Щерев – гост. 

Московския академичен музикален театър води в България победителите на балетния телевизионен конкурс "Большой балет" 2018 - КСЕНИЯ ШЕВЦОВА като Одета / Одилия и ДМИТРИЙ СОБОЛЕВСКИ като Принц Зигфрид в премиерната постановка на хореографа КОНСТАНТИН УРАЛСКИ - главен художествен балетмайстор на Астраханската опера и балет в Русия.

„Лебедово езеро“ с участието на солистите на Московския академичен музикален театър,  балет и оркестър на Опера Пловдив можете да видите тази вечер от 21 часа.  Билети се продават на касата на операта в Дома на културата „Борис Христов“, както и в цялата мрежа на Ивентим.

 На снимките: участието на солистите в балетното състезание "Большой балет" на телевизионния канал "Россия – Культура"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина