Пловдивското историческо общество организира сбирка, посветена на Русия в бурния ХХ век

Автор: Plovdiv Now 5654
Пловдивското историческо общество организира сбирка, посветена на Русия в бурния ХХ век

Поредната интересна среща, която организира Пловдивското историческо общество е с историка доц. д-р Бойко Белегов, който ще разкаже за случващото се в Русия през бурния ХХ век. Разказът ще започне със състоянието на Руската империя в началото на века и двете революции, втората от които ще доведе по един неочакван начин болшевиките на власт. Ще стане дума и за опустошителната Гражданска война и процесите, довели до консолидацията на съветската власт.

Няма да бъдат подминати сталинските чистки и др. важни процеси, случили се в СССР. Ще бъде отдадено подобаващо внимание на Втората световна война и следвоенния период.

 Доц. Бойко Белегов е университетски преподавател, автор на множество научни публикации и книги, сред които "Революции, превратности и преходни периоди в историята на Руската държава 1901-1991". Срещите на Пловдивско Историческо Общество са отворени за публика и всеки ще може да зададе своите въпроси.

Събитието е на 7 февруари 2019 г. от 19:00 ч. в Пловдивско Историческо Общество, клуб „Петното на Роршах”, улица „Йоаким Груев”36.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина