Пловдивско училище организира благотворителен Коледен базар „Деца помагат на деца“

Автор: Plovdiv Now 6029
Пловдивско училище организира благотворителен Коледен базар „Деца помагат на деца“

Наближава един от най- светлите християнски празници – Коледа и треската около празника започва да набира сила. През последните години Коледния базар в СУ “Св. св. Кирил и Методий“ се превърна в неделима част от училищния живот през месец декември и витаещото навсякъде коледно настроение.Учениците изработиха с голямо желание предмети, които предоставят за закупуване.

Но през тази година те отправят и своето предизвикателство към съученици, преподаватели, родители и гости чрез провеждане на Коледни работилници от 15.00 часа, всеки ден, във фоайето на 1 етаж. Изделията, изработени по време на работилниците „Коледна украса“ и „Коледна картичка“ ще бъдат изложени за продажба на базара. Събраните средства от Коледния базар ще бъдат предоставени на ученици от СУ“Св.св.Кирил и Методий“, нуждаещи се от финансова подкрепа.

На 17.12.2018г. е предвидено ателие „Коледна украса“, в което всеки може да използва въображението си за направата на уникални предмети от подръчни материали.

На 18.12.2018г. в ателие „Коледна картичка“ всеки желаещ може да пресъздаде своя детски спомен за Коледа, своята зимна приказка чрез изработването на картички, малки книжки с илюстрации,коледни пожелания към близки хора или просто искрени пожелания, носещи много топлина и светлината на надеждата.

На 19.12.2018 г. следва предизвикателството „Коледен следобед на талантите“, в който всеки може да разкаже пред приятелите и присъстващите любими, весели и необичайни истории, да зарази със своето празнично настроение околните .

На 20.12.2018 г. е предвидено провеждането на „Зимна олимпиада“. Участниците могат да се включат в дисциплините Канадска борба със зимни ръкавици и Музикален стол.

Ако сте съпричастни с предизвикателствата, отправени от учениците и желаете да се включите в Коледните работилници, или ако изпитвате потребност да дарите радост на дете, заповядайте от 17.12.2018г. до 21.12.2018г., 14.00 - 18.00 часа , фоайе 1 етаж, на СУ “Св. св. Кирил и Методий“ , защото „Тази Коледа чудесата правите Вие!“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина