Пловдивско училище има “приказна“ стая за деца със специални потребности

Автор: Plovdiv Now 6653
Пловдивско училище има “приказна“ стая за деца със специални потребности

Откриха „приказна стая“ за деца със специални нужди в пловдивското училище  „Кочо Честеменски“. Това е  специално оборудвано помещение в училището, което ще бъде използвано от децата със специални образователни потребности и техните преподаватели. 

„Идеята е „Приказната стая“ да наподобява домашната обстановка с отделни обособени пространства: за почивка, за музикални игри, за логопедични упражнения. Закупихме и touch  screen със специална програма за деца със СОП,“ каза директорът на училището Златка Алдженаби.

Оборудването и е изцяло финансирано от бюджета на училището за обучението, адаптацията и изграждане на социални умения на шест ученика със СОП. ОУ „Кочо Честеменски“ кандидатства по проект на Община Пловдив “Модернизация на учебния процес“, за да дооборудва стаята с интерактивен под и 3D принтер. „По този начин ще се визуализира учебния материал, което ще улесни усвояването му от учениците,“ допълва екипът на заведението, което тази година ще отбележи 79 години от своето основаване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина