Следващата сбирка на все по-популярното Пловдивско историческо общество е с културолога Петя Крушева, която ще говори за тайните на Средновековната кухня.
Петя Крушева е автор на чудесната книга „Средновековната кухня (VII-XVI в.)”, както и изтъкнат кулинар, който не само е събрал стотици средновековни рецепти, а и лично приготвя много от тях по време на участията си в различни исторически фестивали в страната и чужбина.
Ще изясним каква е трапезата на средновековния човек и как храната се осмисля през ритуалите? Каква е храната на заможните и каква на бедните? Манастирската трапеза и колко праведен е животът на монаси и монахини в действителност? Средновековните правни регулации относно храната? Чревоугодничеството и наркотиците на средновековната трапеза? Предвидена е и дегустация. Срещите на Пловдивско историческо общество са отворени за публика и всеки ще може да зададе своите въпроси.
Срещата с Петя Крушева „Тайните на Средновековната кухня“ е на 7 ноември 2019 г. от 19:30 ч. в клуб „Петното на Роршах”, улица „Йоаким Груев”36, срещу Съдебната палата.