Пловдивските превозвачи поискаха допълнителни 3,6 милиона

Автор: Благовест Андонов 5401
Пловдивските превозвачи поискаха допълнителни 3,6 милиона

Бюджетната и транспортната комисия към Общинския съвет ще направят предложение дали и с колко ще се вдигнат компенсациите на автобусните превозвачи . Още преди нова година фирмите, които обслужват автобусите в Пловдив, заявиха, че всеки месец трупат по 100 000 лева загуби на месец , а причината са високите разходи и малкият оборот от билети. Те дори заявиха, че са готови да спрат автобусите, ако не получат увеличение на дотацията от градската хазна в размер на 3,6 млн. лева.

Кметът Иван Тотев заяви, че  решението ще легне на плещите на Общинския съвет.  Те трябва да анализират ситуацията и да вземат решение. Допреди 2 години фирмите получаваха по 4,9 млн. лева компенсации, а през мината то бе увеличено на 5,9 млн. лева. Сега ако се изпълни искането им, сумата ще набъбне на 9,5 млн. лева.

„Ще видим дали ще платим исканите пари или общинските съветници ще намерят златното сечение, за да може да се задоволят всички страни.  Ние държим цената на градския транспорт в Пловдив да остане същата, като по този начин я поддържаме една от най-ниските в страната. Всяка услуга, обаче си има цена…”,каза кметът. По думите му през последните месеци цената на горивата се стабилизираха и това не може да е голям довод на превозвачите за искането на огромната сума.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина