Пловдивските художници настояват за проверка от строителен контрол за галерията си

Автор: Plovdiv Now 4299
Пловдивските художници настояват за проверка от строителен контрол за галерията си

Дружеството на пловдивските художници иска проверка на Националния строителен контрол за галерията на ул. "Гладстон". Председателят Снежана Фурнаджиева обяви пред Радио Пловдив, че ще изпрати писмо чрез Камарата на архитектите заради неяснотите по отношение на визията на сградата.

Ще бъдат изпратени отворени писма и  до медии и институции, и ще бъде поискана среща с кмета Иван Тотев. Решението е взето на извънредно заседание на разширения Управителен съвет на Дружеството.  Причината отново е свързана със строителството на галерията и по-точно кой от проектите се строи. 

Преди седмица имахме отново среща с кмета Иван Тотев, на която той заяви, че ако проектът с фасадния облик, за който нямаше обществено обсъждане, и  който  художниците харесват и градът харесва, че  ако той не е по-скъп, ще работим по него.  Когато поискахме сметките от фирмата-изпълнител, за да бъдем прецизни в изчисленията, те ни казаха, че още работят по тях и не могат да ни ги предоставят. По наши окрупнени изчисления, се оказа, че сградата няма да е по-скъпа, както имаше предположения. Оказа се около 3 милиона и 500 хиляди, а ние имаме 3 милиона и 500 хиляди отпуснати от държавата, каза Фурнаджиева.

Преди дни председателката на ДПХ отново е разговаряла с кмета Иван Тотев и той е обещал да съдейства от фирмата-изпълнител да ни дадат още информация.

Прибирайки се от тази среща, видях, че строежът на галерията вече е в напреднала фаза, с излята плоча и конструкции точно за частта, която обсъждаме.  Освен това ние нямаме информация , че има някакво решение за строителство, а на обекта табелката за номер на строеж е празна. А от някои от разговорите с хора от фирмата разбрахме, че се правят промени и вътре,  а това пречи на функциите на залата на художниците, завърши Снежана Фурнаджиева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина