Пловдивските читалища с шарена музикално-танцова плетеница СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5082
Пловдивските читалища с шарена музикално-танцова плетеница СНИМКИ

Читалищата имат предимството да са институция, която е неизменна в облика на България - и когато се представя българската национална традиция и идентичност, и когато се чертае стратегията за бъдещо развитие.

Тази позиция се корени не само във вековното развитие на тази изконна българска институция, но преди всичко в жизнената устойчивост на идеите, които тя носи. Защото няма по-възрожденска мисия, от тази на българското читалище!

Предизвикателствата пред читалищата ги превръщат в културни и социални средища, а завоюваната позиция за работа в подкрепа на общността през годините е спечелила доверието на хората.

Двадесет и четири са читалищата на територията на Община Пловдив. И в откриващият дълъг уикенд на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 те са подготвили богата музикална програма, която започва на 12 януари, точно в 12:00 часа на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов”.

На сцената пред Общината читалищата от Пловдив ще представят шарена плетеница от танци, музика, пресъздаваща богатството и красотата на българските традиции и фолклор.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина