Пловдивският университет представя новата магистърска програма по „Киберсигурност“

Автор: Plovdiv Now 17026
Пловдивският университет представя новата магистърска програма по „Киберсигурност“

Нова магистърска програма предлага ПУ „Паисий Хилендарски“ на своите студенти. Тя е свързана с киберсигурността и по нея започва обучението тази есен в базата на университета в Пловдив.

„Създадохме тази специалност, за да отговорим на съвременните нужди. Преди две години създадохме първата магистърска програма „Мениджмънт на националната сигурност и антитероризъм“, сега отново реагираме адекватно като се насочваме към киберсигурността“, каза проф. Николай Николов от Катедра „Политически науки и национална сигурност“.

Висшето учебно заведение разполага с капаците и възможности за реализиране на новата програма. Освен това ще бъдат привлечени и експерти от практиката, за да бъдат подготвени добри специалисти, от каквито безспорно държавата и бизнеса се нуждаят.

В тази връзка Факултетът по икономически и социални науки към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ покани пловдивчани и всички заинтересовани на 16.09.2019 г. от 13:30 часа на представяне на нова магистърска програма по „Киберсигурност“.

На живо ще се демонстрират  реални хакерски атаки, които Мирослав Стефанов-Председател на Българската асоциация по Киберсигурност и Ростислав Петров- Председател на Българската Асоциация на Сертифицираните етични хакери са  подготвили да  представят на присъстващите, както и ценни насоки как да се предпазим.

Мирослав Стефанов и Ростислав Петров имат богат и успешен опит с държавните организации, които отговарят за сигурността и информационни технологии и са консултанти към Съвета по киберсигурност.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина