Пловдивският съд остави в затвора убиеца на 4-годишния Паоло

Автор: Plovdiv Now 2820
Пловдивският съд остави в затвора убиеца на 4-годишния Паоло

Пловдивският апелативен съд за втори път отказа предсрочното освобождаване на Георги Сапунджиев от Стара Загора, който прегази 4-годишния Паоло през 2014 година.

Така той ще трябва да изтърпи остатък от 1 година и 10 дена от наложеното му наказание, което е шест години лишаване от свобода. Той бе признат за виновен за това, че  през юни 2014-а,  при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишиното дете.

От съда обясняват, че  цялостната оценка на затворническата администрация е, че при изпълнението на наказанието на Сапунджиев  преобладават положителните тенденции и, че корекционният процес е довел до значителни позитивни резултати.  В резултат на това той многократно е награждаван с домашен отпуск, а след преминавал  на лек режим с „Ползване на годишна почивка, извън затворническото общежитие“.

В мотивите към атакувания съдебен акт апелативните съдии са изследвали подробно всички представени становища от администрацията на затвора и с основание е посочено, че доброто поведение в затвора, участието в трудови и други мероприятия и липсата на нарушения на реда е необходимо да са правило при изпълнение на наказанието „лишаване от свобода“, а не да се приемат като изключение, водещо задължително до предсрочно условно освобождаване.

Припомняме, че Окръжният съд в Стара Загора пусна предсрочно Сапунджиев от затвора, но след това Апелативният съд под тепетата  отмени решенето на предходната инстанция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина