Пловдивският младежки център стартира “Форум театър - изкуството на потиснатите“

Автор: Plovdiv Now 5235
Пловдивският младежки център стартира “Форум театър - изкуството на потиснатите“

Младежкият център, който от няколко години работи на Гребната база в Пловдив, стартира на 10 февруари проекта "Форум театър - изкуството на потиснатите". За артистичната група се набират младежи от 16 до 25 години. Първото събиране на групата е в неделя от 10,30 до 13,30 часа и сбирките ще се провеждат редовно през всички следващи недели. Входът е свободен, но желаещите трябва да направят регистрация на http://bit.ly/2HBltON или на телефон 0888 900676.

Младежите ще се запознават постепенно с различни техники от форум, имидж и импро театъра. Финалното представление на трупата ще се играе пред различни публики с цел да повдигне въпроси и да даде гласност на социално значими теми.

Форум театърът, познат още като "театър на потиснатите", е въведен и разработен от Аугусто Боал през 1960 г. в Бразилия по време на тежък авторитарен режим. Боал разработва метода Форум театър с цел да даде глас на репресираните, да им вдъхне сила да се борят срещу насилието и несправедливостта в живота си. Поради изключителната ефективност на метода, Боал успява да го разпространи в различни точки по света. Днес форум и имидж театър се практикува в над 100 държави по целия свят.

Основни характеристики на Форум и Имидж театъра са, че публиката участва активно и се работи със ситуации на насилие и потисничество от реалния живот. Целта е да се даде думата на тези, които често са изключени от обществения дебат и да се постигне позитивна промяна.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина