Пловдивският адвокат Атанас Костов загуби поредно дело срещу Батаклиеви

Автор: Plovdiv Now 47115
Пловдивският адвокат Атанас Костов загуби поредно дело срещу Батаклиеви

Пловдивският адвокат Атанас Костов загуби поредно дело след скандала си със семейство Батаклиеви. Юристът, който бе и кандидат за кмет на Пловдив, бе подал граждански иск срещу Николета Батакилиева и брат й Красимир Батаклиев, в който ги обвиняваше в нанесени обиди и разпространение на позоряща информация чрез медиите.  Решението на съда идва година след сагата на ул. „Цоко Каблешков” през пролетта на 2019 година. Тогава Костов заяви, че Батаклиеви запушили белия му мерцедес с техния черен мерцедес, като според него това е направено нарочно от тяхна страна, за да не може да излезе. В последствие между Костов и Батаклиеви се разразява мощен скандал, в който адвокатът удря шамар на Батаклиева, а от своя страна твърди, че е обиждан от Батаклиеви. 

Участниците в скандала заведоха взаимно няколко дела един срещу друг, като на този етап Батаклиеви водят убедително в резултата. 

В поредния си граждански иск Костов настоява да получи сумата от 4 000 лева за претърпени неимуществени вреди. В молбата си, адвокатът заявява, че към него са били използвани определения като олигофрен, страхливец, гей, педал и др. от страна на брата и сестрата, а след това в различни медии двамата са му приписали престъпление. 

След разпит на свидетели обаче, съдът установява, че твърденията на Костов са голословни, защото никой от свидетелите на скандала не може да потвърди, че е бил обиждан от Батаклиеви. Така братът и сестрата са оневинени, а жалбоподателя трябва да плати разноските по делото. 

Това е поредното дело, което Костов губи срещу семейството на транспортния бос Ангел Батаклиев. 

Първото решение на Районен съд бе на 14 ноември 2019 година, когато Атанас Костов бе осъден да плати наказание „глоба“ в размер на 20 лева за извършено нарушение на чл.40 ал.1 от Закона за движението по пътищата.  Нарушението е за това, на  08.04.2019г. около 17,20 часа на ул.“Цоко Каблешков“№10 като водач на лек автомобил „Мерцедес“ ГЛК 220, управляван от него, при движение на заден ход, не се е убедил, че пътят зад него е свободен и допуска ПТП с материални щети с паркирания зад него лек автомобил „Мерцедес“ С 320 ЦДИ. 

В началото на февруари излезе и решението на  Районен съд Пловдив, с което Костов бе осъден на глоба, заради шамар, който той ударил на Батаклиева.   

В последствие се оказа талонът за паркиране в Синя зона на въпросната улица е получен неправомерно от юриста и район "Централен" взе решение той да му бъде отнет. 

Адв. Костов води дело и срещу TrafficNews , който по време на предизборната кампания кандидатът за кмет паркира в нарушение на закона, въпреки че той самият бе сред раделетелите за град без нарушители. 

Подобни новини

Емилия Неделинова

Александър Апостолов да обясни как така в 10ч. сутринта, надрусан кара кола на най-оживения булевард в Пловдив!? Как така в дома му намират няколко вида наркотици и това законно ли е, за да знаем дали да вярваме на жълтия му парцал и плюнките против гражданските активисти на Пловдив?

09:31, 18.11.2021
Отговора 0
Отговор

Bushido

Ма тва някой чете ли го бе...мутрите си направили вестник за проститутки и наркотици. Присмиват се на свестните хора и на другите мутри от “Сикретс”. Стандарти на парапитек! Ако в тази статия има грам истина, ще си сменя името на Здравка или на Зико:))) Дайте документи, дайте факти...къде са? Нали казаното е истина! Сменете наркотиците, че не сте на правилните! Кажете сега онази долна дупка, чалгарникът ви защо затвори! “Бушидо” - може ли нещо, в което има курви и селяндури да се казва “път на самурая”!? Този адвокат Костов трябва да ви плаща, баси рекламата дето му въртите, без пари! Пичът е на далавера!

13:31, 31.05.2020
Отговора 0
Отговор

Стевчо Автографа

Кафявата медия на Сашко Апостолов в акция. Кичукпарижкият псевдо медиен бос с кола, спряна на тротоара пред панелката говори за морал! Обслужвате прасетата, защото и вие сте свине!?

12:50, 31.05.2020
Отговора 0
Отговор

Иван Тодоров

Боклуци, тази и иформация е от февруари и Батаклиеви не са спечелили нито едно дело! Плащат ли ви комунистите! Боклуциииии! Лъжете долни отрепки! Скоро ще ви излезе решението за всички тези клевети! Ще го публикувате ли! Долни отрепки! Миришете на лайната на Пеевски! Александър Апостолов ти и жълтурката ти сте най-нещастните амеби!

12:39, 31.05.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина