Пловдивски рефери получиха международно признание

Автор: Иван Маринов 4226
Пловдивски рефери получиха международно признание

Българското съдийство получи огромно международно признание. Родни рефери ще ръководят мач от груповата фаза на Шампионска лига. Тази чест си заслужиха пловдивчаните Георги Кабаков и Мартин Маргаритов, които заедно с Диян Вълков ще раздават правосъдие на мача между Валенсия и Манчестър Юнайтед от последния 6-ти кръг на груповата фаза.

Големият сблъсък между 7–кратния  шампион на Испания и 2 пъти носител на Суперкупата на Европа и 20-кратния шампион на Англия и 3 пъти европейски клубен шампион, е в сряда - 12 декември и ще се играе от 22 часа на „Естадио Местая" във Валенсия.

Изключително престижният наряд за тримата наши топрефери идва след отличните им оценки от 8,4 и 8,5 и авторитетно съдийство в поредица от завързани двубои от Лига Европа, младежката Шампионска лига и в Лигата на нациите, в които българското съдийско трио се справи безупречно.

За Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков това ще бъде дебют в най-престижния европейски турнир – Шампионската лига. Нека припомним, че, тримата наши рефери изкараха перфектно 4 поредни тежки мача в Лига Европа  през тази година – „Андерлехт" – „Фенербахче", „Селтик"  –  „Судова", „Витес" (Арнем)  –  „Базел" и ФК „Копенхаген" –  „Зенит".

Авторитетният наряд във Валенсия и голямо признание за Кабаков, Маргаритов и Вълков идва и след отличните оценки, които им постави комисарят на УЕФА – испанецът Хуан Антонио Фернандес Марин за ръководения от тях възлов мач от Лигата на нациите между националните отбори на Австрия и Северна Ирландия във Виена, преди месец, в който българските рефери се представиха на високо ниво

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина