Пловдивски лекар: Има деца, които днес няма да пристъпят прага на класната стая и които жестоко тъгуват за нея

Автор: Plovdiv Now 36094
Пловдивски лекар: Има деца, които днес няма да пристъпят прага на класната стая и които жестоко тъгуват за нея

Първият учебен ден е радост за голяма част от децата у нас, има обаче и такива, за които 15 септември е поредният ден от престоя им в болничната стая. Тези малчугани заслужават да им бъде подадена ръка, за да могат да сбъднат мечтата си и отново да бъдат в класната стая. За това призовава и  проф. Иван Иванов, началник на Детска клиника при УМБАЛ "Свети Георги", и председател на организационния комитет на дарителска кампания Най-доброто за нашите деца и онкоболни на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив.

Ето и неговото обръщение:

Скъпи ученици, родители, учители,

Първият учебен ден е знак за ново начало и нови възможности пред вас, учениците, знак за нови предизвикателства пред вас, техните любими учители, и надежда за вас, родителите, че децата ви ще се развиват щастливи в дружелюбна и мотивираща среда.
Затрогващо е усещането, че днес прага на училището прекрачва бъдещето на Пловдив и България – бъдещите учители, лекари, юристи, инженери, хора на изкуството и управленския елит, представители на всички познати и непознати към настоящия момент професии.

Но има едни деца, които днес нямат възможност да пристъпят прага на класната стая и които жестоко тъгуват за нея. Това са болните деца, и най-вече, тези мили жални малки пациенти с тежки хронични или онкологични заболявания. Това са нашите деца – на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, единствената в Южна България, която се грижи и лекува тези най-уязвими и най-тежки пациенти. Те прекарват голямата част от годината в клиниката, защото състоянието и лечението им го налагат, и защото съвременната медицина дава възможност да мечтаят за бъдеще, в което ще са здрави.

Монотонният им престой в малки кутийки с по четири стени в сграда, строена преди един век, ни мотивира да започнем дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Искаме да построим нова болнична сграда, модерна, просторна и уютна, в която нашите малки пациенти да могат да се чувстват като у дома си. От нас лекарите те получават най-доброто лечение, доброволци им помагат да учат уроците си, но условията, в които живеят, докато тече лечението им, сега са неприветливи, несъответни на съвремието. Нашите деца не се оплакват.

Налага им се да бъдат смели, за да преборят тежките си болести. Нека заедно върнем светлината в очите им и им подарим най-добрата болнична среда, която те заслужават. Те също са част от бъдещето на България, ваши приятели – настоящи или бъдещи, а и всеки от нас може да се озове в тяхната позиция в някой момент.

Много училища в Пловдив организираха свои събития в полза на дарителската кампания за строителство на нова детска клиника - концерти, първомартенски, великденски и коледни базари, тържества по случай деня на детето. Откликнаха хора с различни професии, някои пожелали да останат анонимни, както и много пловдивски фирми и общественици. Събираме и малки дарения, по 1 лев, чрез SMS с текст DMS KLINIKA на номер 17 777. Имаме дарителска сметка за по-големи дарения. До момента чрез всички инициативи сме събрали общо 30 000 лева за деветте месеца от старта на кампанията.

Този успех ни дава надежда, че ще сбъднем мечтата за нова сграда, която ще бъде най-модерната детска болница в Южна България.
Присъединете се и вие към стотиците дарители и дарете! Всяка помощ е ценна за нас, защото знаем, че идва от сърцето!
Успех през новата учебна година! Нека тя ви донесе вдъхновение, нови знания и нови върхове, и нека човечността бъде водеща във всяко ваше решение!

www.child.unihosp.com
www.facebook.com/childunihosp

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина