Пловдивска спортна надежда се готви за Открития шампионат на Австралия

Автор: Иван Маринов 3887
Пловдивска спортна надежда се готви за Открития шампионат на Австралия

Пловдивският тенисист Димитър Кузманов навърза 7 победи на два силни турнира от веригата Чалънджър в Южна Америка и се изкачи до рекордното за него 255-то място в световната ранглиста. То на практика му дава право да участва в квалификациите на Открития шампионат на Австралия през януари. В Монтевидео 25-годишният пловдивчанин преодоля квалификациите и стигна до осминафинал. Миналата седмица Кузманов записа първия си полуфинал на това ниво в Буенос Айрес. Мико се завърна от Южна Америка и сподели своите впечатления и плановете си за близкото бъдеще.

В Аржентина отидох без големи очаквания. Бях в добра форма, неслучайно победих преди това тенисист като Ренцо Олива, но не очаквах такова представяне. Сега малко съжалявам, че не стигнах до финала в Буенос Айрес. Ако бях взел тайбрека във втория сет срещу Педро Качин, мисля че можех да го победя на полуфинала, разказа пред БНР Мико, който завърши сезона с 51 победи и 13 загуби.

Ако мога да участвам в Мелбърн, би било прекрасно, ако ли не - продължавам напред. Ще играя на “София Оупън” в началото на февруари. Ще участвам и в други турнира от календара на ATP World Tour, както и на “Чалънджър”-и и се надявам да бъда на “Ролан Гарос” през май, допълни Димитър Кузманов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина