Пловдивска област в очакване на снега, бяла пелерина ще се стеле от Лъки до Подбалкана

Автор: Валерия Василева 9236
Пловдивска област в очакване на снега, бяла пелерина ще се стеле от Лъки до Подбалкана

Първи снежинки се очакват днес и утре на няколко места в Пловдивския регион. Температурите в областния град варират между 6 и 12 градуса, а слънцето се подава иззад облаците на моменти, за да зарадва пловдивчани, макар и за кратко. Предмно облачно ще е през целия ден, като се очакват и кратки превалявания от дъжд. Утре се очаква дъждът да премине в мокър сняг, а слабият снеговалеж ще пордължи и в четвъртък. Максималната температура ще падне до 2 градуса.

Облачно и мрачно ще е днес и край Карлово, според сайта sinoptik.bg. Там също се очакват превалявания от дъжд, които ще се "обърнат" на сняг утре. Валежите бързо ще отслабнат в четвъртък, макар че температурата ще бъде около нулата.

Най-топъл ще бъде днешният ден край Лъки, където температурата ще е около 12 градуса. Снегът няма да подмине и родопския град, макар че средната температура през утрешния ден се очаква да бъде около 7 градуса. 

Въпреки характерния вятър, температурите в Кричим днес също ще бъдат сравнително високи. Те ще достигнат до 13 градуса, а през следващите два дни, когато се очакват снеговалежи, максималните ще паднат до 10 и 2 градуса. 

Очаква се дъждовен ден и в Перущица, където температурата днес ще бъде около 11 градуса. Ще духа тих вятър, като температурите ще паднат утре. Тогава ще прехвърча мокър сняг, а за кратко ще превали и на следващия ден. В четвъртък минималните темпратури ще бъдат минусови. 

Най-незначителен се очаква да бъде снеговалежът край Брезово, където температурата днес също ще достигне 13 градуса. Тя ще остане положителна и през следващите два дни, като утре ще падне до 11, а вдругиден - до 0. Минималните температури ще бъдат -1 и -3 градуса, а снеговалежите - кратки и предимно от мокър сняг.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина