Пловдивска кондукторка даде урок по човечност и изми срама на градския транспорт

Автор: Plovdiv Now 10321
Пловдивска кондукторка даде урок по човечност и изми срама на градския транспорт

Една пловдивска кондукторка върна вярата на пътник в добротата и човечността, които в последно време са някак си забравени. В масовия градски транспорт сме свикнали да виждаме едни намусени лица, да чуваме ругатни и мрънкане, та дори да ставаме свидетели на абсолютни унижения към пътниците.

Така до днес, когато до редакцията ни бе изпратен сигнал с благодарности и похвали.

На млад мъж му се наложило в сряда около 17 часа да пътува от Тракия към центъра. Качил се е в автобус N44, но със сядане на седалката осъзнава, че е забравил да изтегли пари.

"Имах само онези гадни жълти стотинки в дъното на портмонето, които никой не използва. Стана ми супер неудобно, когато жената ме видя, че броя жълти стотинки, за да опитам да събера за билета си", пише читателят ни.

Видяла как вече изчервеният мъж усилено рови по джобовете си за стотинки, кондукторката го попитала „Не ви достигат ли?”. Това още повече засрамило пловдивчанина. След още няколко минути, младежът се извинил и изсипал пълна шепа стотинки в ръката на жената, с надеждата да са достигнали точната сума от 1 лев.

"Тя ми отговори "колкото толкова, не се притеснявайте", при което аз настоях да ги преброи. Не след дълго свършиха и тя стигна до 80стотинки. С усмивка и благ тон кондукторката ме успокои, че няма проблем, и че тя ще доплати. В този момент ми стана още по-неудобно и започнах усърдно да търся, но за жалост не достигнаха. Тя отново ми отговори, че няма проблем", допълни пловдивчанинът.

Той добави още, че с този мил жест, дамата е оправила иначе скапания му ден.

"Една малка доброта, ми оправи деня. Тази жена ме накара да се усмихна, защото можеше да бъде поредният дебил, който щеше да ме изгони от рейса, без дори да се замисли", завършва младият мъж.

"Момчето с червената тениска", както се описва читателят ни, изказва искрената си благодарност към милата служителка от автобус N44 и призова колегите й да взимат пример и да бъдат една идея по-добри.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина