Пловдивска болница изписа недоносено бебе, след 120 дни борба за живота му

Автор: Plovdiv Now 27776
Пловдивска болница изписа недоносено бебе, след 120 дни борба за живота му

Бебе с тегло 770 грама при раждането, изписаха днес в АГ болницата „Селена“ в Пловдив. Сто и дванадесет дни е продължила борбата на екипа неонатолози на специализираната болница за стабилизиране на състоянието на бебето и отглеждането му до днешните 2230 гр. Пъпчето на момиченцето, майката хвърлила в „Селена“, защото й пожелава като порасне и тя да стане неонатолог, за да случва чудеса.

Стилияна е дошла с името си на 26 ноември, когато Православната църква почита паметта на Свети Стилиян – закрилник на бебетата и малките деца. Терминът на майката е определен за 10 март, но бебето се ражда в двадесет и шеста гестационна седмица. Тежала е едва 770 грама, а дължината й била – 32 сантиметра. Днес Стилияна вече е с дължина 46 сантиметра и наддава добре на тегло. „Това бяха най-дългите ми месеци. Едва усещам краката си от вълнение!“, сподели двадесет и четири-годишната майка като трудно контролираше сълзите си.

За още осем бебета се грижат неонатолозите на „Селена“ в интензивния сектор . Шест от тях са с поднормено тегло. Най-малкото е момиченце, родено едва 820 грама на 25 януари. Всички са в стабилно състояние и скоро и те ще си бъдат в къщи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина