Пловдивчанката Виктория Радева отново шампион

Автор: Plovdiv Now 4579
Пловдивчанката Виктория Радева отново шампион

Пловдивчанката Виктория Радева отново стана шампион със отбора МСК Център на отборното първенство,което се проведе от 14 до 20 октомври в Струга. В тандем с другата българка Белослава Кръстева и македонските девойки Ивана Манова и Драгана Николовска, подготвяни от треньора Петър Арнаудов, не дадоха никакъв шанс на останалите 6 отбора, като ги победиха всички.

Президентът на клуба г-н Зоран Стойчевски е изключително доволен от българския тандем.

Преди 20 дни 2 талантливи българки участваха и на Европейска клубна купа със същия отбор, където разделиха 7-11 място от 17 отбора. Тогава европейското клубно първенство се проведе в Майрхофен /Австрия/ , а шампион стана отбора на Памхаген /Австрия/.

В Струга МСК Център спечели повече от убедително надпреварата, въпреки че за фаворит бе сочен останалият на второ място Алкалоид/Скопие/. Македонското първенство се очертава дори по-силно от българското, тъй като участващите отбори са с по 4 състезателки / в българското са 3/,а отборите имат ресурс да наемат и чужденки. Така шахматистки от 5 държави се състезаваха в различните отбори.

Веднага след македонското първенство Виктория Радева заминава за Сърбия, където ще участва за сръски отбор в националния им шампионат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина