Пловдивчанката Вики Радева завърши трета в Австрийското първенство

Автор: Plovdiv Now 2071
Пловдивчанката Вики Радева завърши трета в Австрийското първенство

Спортист номер 1 на Пловдив за 2023г. Виктория Радева и нейния отбор Schash ohne Grenzen заеха трето място в завършилото през уикенда австрийско отборно първенство по класически шахмат.

Пловдивчанката се включи в последните три кръга -7, 8 и 9 и постигна 3 победи на втора дъска. Преди тези три кръга отбора бе на четвърто място , но със солидната си игра и увереност , Радева допринесе за спечелването на бронзовия медал на отбора.

Всъщност отбора раздели второ-трето място по точки със SV Walkaprodersdorf , но поради по-лошите вторични показатели остана трети. Шампион е ASVO Pamgahen, в който личи името на бившата световна шампионка Анна Ушенина. За разлика от българското първенство, в което участват едва- едва по 3 отбора с по 2 състезателки,в австрийската висша лига се състезават 10 отбора с по 4 шахматисти като има и още 2 лиги.

Във Висшата лига този сезон са взели участие шахматистки от над 20 държави като някой от тях са титулярки и в националните отбори на страните си-Армения, Словения, Германия, Украйна, Полша и т.н. Въпреки, че нямат успехи на международната сцена, австрийската федерация по шахмат стимулира привличането на силни шахматисти не само в женските , но и в мъжките лиги / 4 на брой/.

След ден почивка за смяна на багажа Виктория Радева заминава утре за Родос/Гърция/, където започва Европейското индивидуално първенство за жени. В него ще се включат и съотборничките й от националния отбор Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева, а треньор Петър Арнаудов също ще е там да им помага в подготовката за партиите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина