Жена възмути съседите си в “Тракия“, заради пуснат без каишка доберман

Автор: Plovdiv Now 6915
Жена възмути съседите си в “Тракия“, заради пуснат без каишка доберман

Каишки, намордници и домашни любимци. По тази тема все още спорят стопани на животни, институции и граждани. Едни са привърженици на това животните да бъдат максимално „обезопасени“ с каишка и намордник, а според други животните трябва да се разхождат на свобода наравно с човека.

Именно по тази тема получихме сигнал от наша читателка, която се възмущава за пуснат без каишка доберман.

„За съжаление този проблем се игнорира, освен ако не се е случила някоя трагедия. На 06.02 около 14.30 ч. една жена беше пуснала добермана си без каишка на полянката зад комплекс Олимпия (до магазин Декатлон). Наблизо има кучешка площадка, но тя беше решила да го пусне точно в междублоковото пространство. Безотговорната стопанка стоеше с ръце в джобовете, докато кучето й си вършеше нуждите, и не почисти след него. Дотук нарушенията са две - разхождане на куче без повод и не събиране на отпадъците му. Освен това на тази полянка и покрай нея играят деца и съвестни собственици на дребни кучета ги разхождат на повод. Трябва ли да се случи инцидент, за да се обърне внимание на безотговорните собственици на едри кучета?“, коментира възмутената гражданка.

Пускането на толкова голямо куче без каишка може да доведе до сериозни последствия. Дори и кучето да е напълно безобидно, то все пак е животно и не е ясно как може да бъде предизвикано.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина