Пловдивчанинът, счупил пръста на полицай: Търсих си правата, а станах подсъдим

Автор: Ива Модова 4738
Пловдивчанинът, счупил пръста на полицай: Търсих си правата, а станах подсъдим

„Търсих си гражданските права, а се оказах подсъдим. Арестуваха ме, защото исках да пусна жалба”, това заяви в съдебна зала Станимир Хаджийчев, обвинен в причиняване на средна телесна повреда над полицай в Пловдив. Мъжът се изправи за пореден път пред магистратите в Окръжен съд, за да даде пълни обяснения за действията си.

„Бях се прибрал в България и излязохме с приятели на кръчма. Там изпих един малък ром. След това отидохме на бар. Тъкмо поръчах питието си, когато жена започна да пуши до мен и димът влизаше в очите ми. Направих й забележка, обърнах се и към управителят, но вместо да се вземат мерки ме изхвърлиха от клуба. Обадих се на полицията за съдействие. Не след дълго дойдоха двама униформени. Единият ми взе обяснения, а другият влезе уж на проверка в дискотеката. После ме препратиха към най-близкото районно. Аз реших, че няма да оставя нещата така и отидох в Четвърто РУП, за да подам жалба. Сградата бе затворена с ограда. Дежурният на пост отпред ме уведоми, че по това време няма кой да ми обърне внимание, да си ходя и ако толкова искам да пускам жалби да се върна в понеделник. Отказах и настоях да говоря с по-висшестоящ от него. Слезе един цивилен господин и без да се представи ми каза да си ходя, да се върна в делничен ден и тогава да подам сигнал. Аз бях категоричен, че ще остана пред районното докато не подам жалба”, разказа Хаджийчев пред съда. Мъжът отрече да е повишавал тон или да обижда униформените. Поради отказа му да си отива, мъжът е бил задържан.

„Отвориха вратата на заграждението, хванаха ме за ръката и ме проснаха на земята. Не знаех какво става, те ме закопчаха, а аз се дърпах. Тогава може пострадалият полицай да се е наранил. Не съм му посягал. После ме отведоха в сградата и ми написаха акт за хулиганство. Аз отказах да го подпиша и ме вкараха в килията. За обвинението и въобще за нараняването, научих когато си подновявах задграничния паспорт. Аз работя в Англия като шофьор. От както започна делото обаче съм си тук, не работя”, завърши Хаджийчев.

Защитникът му настоя за оправдателна присъда. Според него в действията на клиента му няма умисъл, а телесната повреда е причинена по време на ареста. От своя страна прокуратурата заяви, че са налице достатъчно писмени и гласни доказателства, за да се признае вина. Държавното обвинение настоя за условно наказание в средния размер, а именно 3 години.

Въпреки думите на Станимир Хаджийчев за липса на съприкосновение между него и полицай Диманов, съдът призна вината му. Магистратите го наказаха на 2 години условно, с 4 изпитателен срок и 5000 лева обезщетение на пострадалия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина