Пловдивчанин е един от последните глобени заради липса на маска! Ще му отпадне ли глобата?

Автор: Plovdiv Now 3939
Пловдивчанин е един от последните глобени заради липса на маска! Ще му отпадне ли глобата?

Само за няколко часа разлика пловдивчанин може да се окаже един от последните глобени заради липса на маска. Всичко зависи от това кога здравният министър Кирил Ананиев е подписал последната си заповед и съответни кога наредбата влиза в сила.

Пловдивчанинът разказва, че около 12 часа вчера е бил с колело на велоалеята на булевард „Марица-юг“ . Полицейски екип го спрял за проверка и му съставил акт заради това, че не носи предпазна маска.  Освен него е имало и друго санкционирани заради неправилно носене на маски. Глобените са имали маска, но тя не е закривала правилно носа.

Само два часа по-късно – около 14 часа Министерството на здравеопазването публикува и новата заповед на Ананиев, според която отпада нашето задължение да носим маски на открити обществени места. Въпросът в случая е кога министърът е подписал въпросната заповед, т.е. от кога тя влиза в сила.

Възможен е и друг вариант  - липсата на час да означава, че заповедта е валидна за цял ден. В такъв случай актовете на всички глобени днес, без значение от часа – падат.

В заповедта се посочва „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина