Пловдивчанин: Чисти и прави тротоари, ама си чакат светофара на пътя

Автор: Plovdiv Now 2641
Пловдивчанин: Чисти и прави тротоари, ама си чакат светофара на пътя

Снимка с пешеходци, чакащи неправилно светофар на кръстовище в Пловдив, предизвика дискусия в мрежата.

Шофьори се оплакаха, че това далеч не е начинът на заставане - на самото платно. Кадърът е от кръстовището между бул. Васил Априлов" и бул. "Шести Септември", пише glasnews.bg.

"Как се чака на пешеходна пътека в Пловдив", пише Евгения Радинова, допълвайки емоджи, което се удря по главата с ръка.

"Не, че нещо ама все са жените. Из уличките около нас също ме изумяват. Чисти, прави, свободни тротоари, ама си ходят по пътя. Караш зад тях на 1ва, даже не се обръщат. Бипнеш, гледа те лошо, препсува и продължи да си ходи по средата", посочва Симеон Петков.

"Много са така. И псуват, че минава близо автомобила.", добавя друг потребител.

"И майки с колички по същия начин чакат на платното точно тук. Не помня да съм минала някога оттам и да няма някоя бабичка или майка с дете да чакат зеления светофар на средата на платното!", отчита Никиита М.

Други пък посочиха, че шофьорите трябва просто да имат едно наум и да са по-толератни на пътя спрямо пешеходците.

"А когато по тротоара са наредени коли и няма никакво място за минаване, бипкате ли? Веднъж минавах на пешеходна пътека, имаше кола, вляво от мен достатъчно далече, за да пресека безпроблемно. Бях по средата на пътеката, когато той профуча покрай мен, без да намали и не защото аз вървях едва-едва(между другото ходя бързо по принцип), а защото тоя мургавелко летеше поне със сто,в малък град, не по бърза улица в голям град и ако не бях отскочила назад, щеше да ме размаже. Като пешеходец какво трябваше да направя (без свидетели на случката). Винаги на пътека се оглеждам и ако има кола в близост изчаквам да спре и ми даде знак да мина. Мисля, че така е редно. Не ме разбирайте грешно. Опитвам се да кажа, че и от двете страни има иди@ти.", коментира П. Дикова.

Снимка: Евгения Радинова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина