Пловдивчани вдигат ръце и пускат балони в подкрепа на 300 млн. хора с редки болести

Автор: Plovdiv Now 13600
Пловдивчани вдигат ръце и пускат балони в подкрепа на 300 млн. хора с редки болести

Националният алианс на хората с редки болести и Асоциация НАЕ канят пловдивчани на отбелязването на Международния ден на хората с редки болести на 29 февруари в Митрополитския храм „Света Марина” от 10.00 часа, когато ще бъде отслужен на молебен.

Събитието е под мотото „Ние сме 300 милиона”.

За Световен ден на редките болести всяка година се определя последният ден от месец февруари. Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред широката публика относно редките болести и тяхното влияние върху пациентите и техните семейства. Кампанията е създадена от EURORDIS и нейния Съвет на националните сдружения през 2008г. и постепенно се превръща в световен феномен. Всяка година стотици градове вземат участие в тази мащабна инициатива. Национален алианс на хората с редки болести организира серия от събития в цялата страна.  

След молебена, в знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите ще се включат в масовото вдигане на ръце, което се осъществява по едно и също време в цяла Европа, а в небето  ще  бъдат пуснати разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести.

Катедрата по Микробиология и имунология на Медицински университет - Пловдив и лабораторията по клинична имунология на УМБАЛ “Св. Георги” ще се включат в събитията, като през целия месец ще се провежда информационна кампания сред студентите. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина