Пловдивчани създават емоционална карта на града с целувки

Автор: Валерия Василева 4197
Пловдивчани създават емоционална карта на града с целувки

В месеца на любовта пловдивчани създават емоционалната карта на града, като отбелязват местата, на които са разменили целувка. Проектът "Mind the kiss", част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, е посветен на любовта и градските пространства. Той се координира от италианската организация Cescot Veneto в партньорство с Confesercenti Bulgaria и Frase Contemporary Art и се реализира от италианската фотографка Сабрина Белензиер, съобщават от Фондация "Пловдив 2019".

През романтичния февруари екипът на „Mind the kiss” насърчава жителите на Пловдив да споделят любовта. Един от незабравимите начини, по които могат да я запечатат, е да се включат в най-мащабното ѝ картографиране. За да стане част от проекта, всеки може да публикува в профила си във Facebook снимка или кратък видеоклип на любимото си място като постави #mindthekiss и не забрави да отбележи къде се намира, чрез посочване на географско положение.

Местата и разменените на тях целувки се събират до март месец като чрез тях екипът създава алтернативен маршрут на града. В резултат емоционалната карта ще бъде представена по време на финална изложба по проекта на 6 април в читалище „Алеко Константинов“.

Пътуването през символичните места на любов и привързаност е фокусирано най-вече в кварталите „Кършияка", „Тракия", „Кючук Париж“ и „Смирненски“, но дава възможност всяко специално пространство извън тях също да бъде отбелязано на картата. Изложбата ще представи детайли от тези градски места, които Сабрина Белензиер ще селектира в серия от фотографии. Заедно с професионалните кадри, експозицията ще разказва и историите, които пазят местата живи чрез подбран архив от личните снимки на участниците.

За да допълни атмосферата на индивидуалните и колективни любовни паметници, в изложбата ще бъде включена и звукова инсталация с гласовете на пловдивчани и неповторимите им преживявания. Посетителите ще могат да усетят миналото и настоящето в романтиката на града и да вземат със себе си „Емоционална карта на Пловдив“, в която да търсят нови маршрути на любовта.

Романтичните истории и любими места могат да се изпращат и на електронната поща на проекта [email protected], както и да се оставят архивни снимки и разкази от минали и настоящи спомени в СКЛАД - новото място за култура и изкуство в Тютюневия град на ул. Екзарх Йосиф 16.

Facebook: Mind The Kiss Plovdiv

Instagram: Mind The Kiss Plovdiv

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина