Пловдивчани притежаващи имот за милиони, ще се примирят, че ще бъде за спорт и образование

Автор: TrafficNews 4389
Пловдивчани притежаващи имот за милиони, ще се примирят, че ще бъде за спорт и образование

Пловдивчани, които притежават един от най-атрактивните имоти на скъпата улица „Рая”, ще трябва да се примирят, че имотът им ще бъде отчужден от Община Пловдив за обществени мероприятия.

С изработването на новия Общ устройствен план проектантите с отредили парцела от 14 декара, който с лице към улицата, да бъде вкарван в две зони – едната за образование, а другата за спорт. Тъй като Община Пловдив не притежава имоти в една от най-бързо развиващите се зони в район „Западен”, тя е посочила имотът за обществено обслужване.

Шестимата собственици на имота са атакували отреждането на парцела в Административния съд, тъй като много малка част от него позволява жилищно строителство. Всичките им претенции обаче са отхвърлени от съда. Той се позовава на това, че е налице необходимост от ограничаване на собствеността на жалбоподателите с цел защита на обществени интереси. В случая в зоната има нужда от подобни обществени зони, както да се предпази природата, така и за човешкото здраве.

Собствениците ще могат да обжалват решението на Административен съд във ВАС. Ако последните се произнесат в полза на Общинския съвет, то Община Пловдив може да започне процедура по отчуждаването на парцела.

Ако той бе за жилищно строителство, то цената му щеше да е милиони, в този случай обаче собствениците ще трябва да се задоволят с цената за отчуждаване, която ще се изготви по искане на Община Пловдив.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина