Пловдивчани окупират пътя за София, искат по-евтини горива

Автор: Валерия Василева 3927
Пловдивчани окупират пътя за София, искат по-евтини горива

Пловдивчани се включват в националния масов протест, който ще се състои в София тази неделя. Недоволството първоначално бе родено от драстичния скок на цените на горивата, но постепенно започнаха да навлизат и темите за поскъпване на Гражданската отговорност, както и ниският стандарт на живот като цяло. 

До момента повечето големи градове въстанаха локално с големи шествия, които блокираха входно-изходните артерии на десетки населени места. Шествието на протестиращите отново ще е автомобилно. 

Към момента жителите на Пловдив се организират в социалните мрежи да де присъединят към националния протест. Те отново се уговарят да се съберат на паркинга на бившия магазин Практикер на булевард „България” в 8 часа на 18 ноември,  а от там тръгват на шествие към Пазарджик. Целта е там групите от двата града да се обединят и да продължат заедно към София. 

Въпреки че събитието във фейсбук "Национален протест Пловдив" е ново, интензивното му споделяне вече очертава напрежението на гражданите, като заявили интерес към този момент са над 700 души. 

Предвид намеренията на протестиращите, най-вероятно този неделя няма да се стигне до блокиране на целия град, както се случи през изминалия уикенд. Най-вероятно шествието ще затапи Пазарджишко шосе, а в последствие магистрала "Тракия" в посока столицата.

„Носете българския си дух. Много сме, силни сме”, призовават организаторите на протеста.

Междувременно Комисия защита на конкуренцията заяви, че започва изготвянето на секторен анализ на пазара на гориво у нас. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина