Пловдивчани излизат на протест, разширяване на болница “изяжда“ улицата им СНИМКИ

Автор: Благовест Андонов 3596
Пловдивчани излизат на протест, разширяване на болница “изяжда“ улицата им СНИМКИ

Жители на район „Южен” ще  излязат на протест заради разширяването на МБАЛ „Св. Панталеймон.  Хората, които живеят в няколко блока  на ул. „Пере Тошев", смятат, че инвестиционното намерения на болницата, крие огромна опасност.

Доскоро пред входовете им е имало метални гаражи, които се премахват, теренът е ограден, като там ще минава оградата на болничното заведение.

„С изграждането на ограда по западната граница на имота на болницата, живущите са лишени от ползваните досега места за паркиране, които и без това са недостатъчни в момента. Освен това, предвид отстоянията, на които се извършват строителните дейности,  разстоянието между новостроящата се ограда на болницата и блоковете е прекалено малко. Опасенията ни са, че с тази ограда няма да може да  се изпълнява противопожарните дейности, в случай на евентуален пожар, от източната част на тези два блока. На практика двата входа на улицата от номера № 93  и № 99, ще са недостъпни за противопожарен автомобил. Т.е. всички апартаменти с източно изложение – към терена на болницата, са застрашени в случай на пожар”, пишат пловдивчаните.

От друга страна притеснения имат и живущите на улицата от номера - 105, 103 и 101

„Извършените към момента подготвителни действия - очертаване на южната граница на имота и предстоящото изграждане на ограда се извършва по такъв начин, че в частния имот на болницата попада съществуващата в момента улица пред блока, заедно с изградената в нея инфраструктура – ВиК инсталация, отводнителна шахта, разпределително табло с газоснабдителна инсталация, посредством, което се захранват с газ прилежащите жилищни блокове. Освен, това живущите на посочените адреси в голямата си част, остават без възможност за паркиране”, съобщава се още в съобщението до медиите.  Хората също така хората са притеснени от факта, че изградената от години улици, която би следвало да е публична общинска собственост, сега изведнъж се оказва частна собственост.

Адвокатът на засегнатите е пуснал жалби до кметството, РДНСК на община Пловдив и ДНСК към МРРБ/Разрешителното за строеж на болницата е за поставянето на временен обект- навес  към патоанатомията. Самата ограда, която ще бъде изградена, попада в имота на болницата.

Кметът на района Борислав Инчев разказа, че всички дейности, които се извършват там са законни. Направени са и редица проверки, които са показали, че няма нарушения и от болницата извършват дейности, които са в собствения им имот.

Протестът на гражданите е насрочен за този четвъртък.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина