Пловдивчани избират тази вечер между два протеста, мач и Нощта на ангелите

Автор: Plovdiv Now 5405
Пловдивчани избират тази вечер между два протеста, мач и Нощта на ангелите

Пловдивчани тази вечер ще трябва да избират между два протеста, мача между "Локомотив" и "Тотнъм" и Нощта на ангелите, която обединява над 200 заведения, които ще дарят оборота си  за лечението на болния от левкимия Ангел Краевски. Заявки за два протеста са входирани в община Пловдив. Началната точка на единия е традиционната - на площад "Съединение" , а  другият на площад "Централен" пред Пощата. След това се очаква давата да се слеят на бил. "Шести септември" и да продължат към Областна управа. 

Към този момент поне според социалните мрежи интересът към протестите е слаб, защото едва 60 души са заявили присъствие. Причина за това от една страна вероятно е историческата футболна среща, която ще бъде излъчвана пряко по телевизията, както и днешният празник Вяра, Надежда, Любов. 

Първият протест е с начален час 18 часа пред Пощата, а вторият - от 19 на площад Съединение. От там протестиращите  ще потеглят по Главната към Община Пловдив. Шествието ще премине покрай Пощата, където в него ще се влеят протестиращите, които ще носят тиквите.

И днес демонстрантите ще затворят булевард „Цар Борис III Обединител”, а маршрутът им ще приключи пред Областна управа.

Припомняме, че сериозна транспортна блокада очаква Пловдив. Два от най-натоварените булеварди в града ще останат затворени във вечерните часове. 

Ето кога ще бъдат затворени двата булеварда:

- бул. „Шести септември“  (от кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“ до кръстовището с бул. „Руски“) – от 18:30 ч. до 22:00 ч., а от 20:00 до 22:00 ч. булевардът се затваря и в отсечката до кръстовището с бул. „Копривщица“;

- бул. „Цар Борис III Обединител“ (от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с бул. „Марица“) – от 20:00 ч. до 22:00 ч.

Движението край "Лаута" заради мача се ограничава поетапно:

- ул. „Димитър Ризов“ – за времето от 16:00 до 23:59 ч. на 17 септември;

 - ул. „Проф. Цветан Лазаров“ – за времето от 00:00 до 06:00 ч. на 18 септември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина