Пловдивчани с инициатива - най-високият български флаг да е издигнат край Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4921
Пловдивчани с инициатива - най-високият български флаг да е издигнат край Пловдив

Група българи, живеещи в Чикаго, подеха инициатива Пловдив да е областта с най-високо издигнатия флаг в България. С Тrafficnews.bg се свърза един от инициаторите на идеята, след като медията публикува статия, че въпросното знаме се вее разкъсано. Сигналът за разкъсания флаг, намиращ се на Околовръстното в Пловдив - между Пещерско и Пазарджишко шосе, изпрати читател, който заяви, че според него това е неприемливо.

Малко след това с медията потърсиха контакт и хората, които са помогнали да издигнат 70-метровия флаг, който е с най-големи размери у нас. Те заявиха, че първоначалната идея е на група българи, които са искали градът под тепетата да се прослави с най-високия флаг в страната. Оказва се обаче, че поддръжката му излиза скъпа, тъй като за изработката му са нужни няколко месеца, а средствата, които са необходими за направата му са над 2 000 лева.

Много пъти знамето е било подменяно от инициаторите, но в един момент те решават да направят сдружение с нестопанска цел, чрез което пловдивчани и българи, които подкрепят инициативата да могат да дарят средства за изработката на нови знамена тогава, когато заради метеорологични условия бива разкъсано.

Идеята е подкрепена и от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който е дарил знаме, с което общината разполага, изработено от хора със специални потребности.

Петър Костадинов заяви пред медията, че всеки, който има желание, може да се присъедини към сдружението „Български флаг”, като дарителската сметка на сдружението с нестопанска цел е:

БЪЛГАРСКИ ФЛАГ СДРУЖЕНИЕ

BG23 BPBI 7942 1026 2264 01

Припомняме, че новият флаг бе издигнат отново по повод 3 март край Пловдив. Костадинов разказа, че група българи, живеещи в САЩ са събрали средства за изграждането на високия пилон. Идеята се е зародила между група приятели от Чикаго, когато са били събрани заедно и са чули, че чужденец е издигнал 50-метрово знаме. Решили и те да направят същото, защото не трябва потеклото да се забравя. За изграждането на пилона хората са дарявали пари, труд, време и техника.

Флагът се намира на Околовръстното в Пловдив - между Пещерско и Пазарджишко шосе като това е най-високо развяващият се за момента български трибагреник.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина