Пловдив затихна, училищата са празни, няма го обичайното суетене на учениците

Автор: Plovdiv Now 5179
Пловдив затихна, училищата са празни, няма го обичайното суетене на учениците

От днес всички училища в Пловдив и цялата област излизат в грипна ваканция - занятията са преустановени. Мярката бе потвърдена от РЗИ вчера, след като през почивните дни беше установен рязък скок в заболеваемостта от остри респираторни вируси.

От здравната инспекция са издали разпореждане за преустановяване на учебните занятия в училищата. Детските градини ще бъдат на филтриран режим, т.е. децата със симптоми на грип и остри респираторни заболявания няма да бъдат допускани в заведенията. Повишената заболеваемост е наложило временното преустановяване на ваксинациите при личните лекари, както и свижданията в болниците. 

Ваканцията е с продължителност до края на седмицата. След което учениците ще поучат 5 дни, за да излязат отново в почивка - този път междусрочна. Както plovdivnow.bg съобщи, 4 февруари най-вероятно ще бъде почивен ден за учениците в Пловдив - според изявлението вчера на кмета на града Иван Тотев. Така ще се удължи междусрочната ваканция под тепетата, която е обявена за 5 февруари. Което означава, че учениците ще почиват на 2, 3, 4 и 5 февруари.

Припомняме, че ваканцията се дава за това децата да си стоят вкъщи, контактите помежду им да бъдат сведени до минимум - оттам и опасността от зарази. Така че силно се надяваме днес пловдивските кафенета да не се окажат препълнени с ваканционно настроени ученици...

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина