Пловдив ще гъмжи от полиция заради мача Локо - Ботев

Автор: Plovdiv Now 22192
Пловдив ще гъмжи от полиция заради мача Локо - Ботев

Пловдивската полиция обяви, че от 15:00ч. ще бъдат отворени вратите на клубната база на Ботев в Коматево за предстоящото дерби между Ботев и Локомотив, което ще се играе в неделя от 17:00ч. Ще бъдат отворени общо 6 входа на базата. 

По традиция се забранява продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс. 

От МВР припомниха, че няма да допускат видимо дрогирани и пияни фенове, както и пуснаха списък на забранените предмети, с които може да се влиза на стадиона. 

Ето какво написаха от полицията: 

От страна на областната дирекция на МВР са набелязани комплекс от охранителни мерки във връзка със срещата, която ще се играе от 17 ч. в неделя на стадиона на спортен комплекс „Ботев 1912“ в квартал „Коматево“ в Пловдив. На територията на спортната зона и града е планирано е засилено присъствие от служители на пловдивската полиция, СДВР и жандармерията. В задачите на патрулиращите екипи влиза цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс.

За гарантиране на безопасността на движението около спортната зона е възможно да бъде въведено временно ограничение за пътните превозни средства два часа преди и след приключване на дербито.

За да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, ще бъдат отворени 6 входа на спортното съоръжение, като пропускателният режим започва в 15 ч.

На изградените контролни пунктове униформените ще извършват щателни проверки. Няма да се допускат лица под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и на заснети извършители на закононарушения (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) ще бъде търсена отговорност по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина